Välkommen! Sidan har skapats för att förebygga och sprida erfarenheter som stöd för att ytterligare människor inte ska ta sitt liv.

Jag vill ge tips till dig som är anhörig och dig som jobbar med människor i livskris.

Du som har tankar eller planer på att ta ditt liv kan finna vägledning här på sidan. Förlora dig inte. Målet för livsresan är DU, din utveckling! ❤❤❤ Behåll inte dina tankar för dig själv, involvera andra i dina planer, finn hopp och meningsfullhet!

Efterlevandes erfarenheter behöver delas, för att skapa en medveten utveckling i samhället.  

Det finns mycket hjälp att få för dig som befinner sig i en livskris. Också här på sidan!

Titta in i menyn, under rubrikerna Hem, Förebygg, Akut, Efterlevande, Tips, Om, Kontakt, med underrubriker. Läs det som talar till dig! Du kan hitta svar på dina frågor. Sök sedan lite till!

I menyn finns en blogg som tar upp brännande frågor! Se mina målningar i Vedic Art och läs livsvisdom som hjälpt andra. Återkom gärna hit till hemsidan. Hjälp andra hitta hit. Dela med dig av dina tankar om hemsidans bloggar och annat här./ Kram Maiellen

Tillsammans räddar vi liv!

❤❤❤

Texterna ger kunskaper till dig som i din yrkesroll eller som medmänniska och vän kan förebygga att fler tar sitt liv: Du kanske samtalar med någon du är orolig för.

Du som möter efterlevande vars anhörige eller vän tagit sitt liv, här finns erfarenheter som kan vara till din hjälp!

Har du själv återkommande tankar eller planer? Låt bli! Vad som än har hänt kommer du med rätt stöd förstå hur livet, trots det superjobbiga du står i, ger kraft att leva!

Det finns hjälp att få! - Du är här på jorden för att utvecklas! Det gör DU bäst tillsammans med andra med LEVD ERFARENHET! Välkommen till min sida!

Du kommer att förändras

DU vågar prata om svårigheterna, om hur du mår fysiskt och psykiskt, i tankarna, hur du känner, i själen, samvetet, om vad som smärtar. Du kommer att våga stå kvar, vågar lyssna, visar mod och civilkurage. Du vågar finnas kvar under många uppföljande samtal, precis som de gör som finns med dig igenom det svåra!  

Du som har sorg, känner smärta, utanförskap, skuldkänslor, ensamhet - ta hjälp, gå igenom det svåra. Du får nya insikter om dig själv och själva livet!

Känns något fel? Gå på din magkänsla, men stanna sen upp! Observera, sök orsaken, från det yttre och gå inåt. Acceptera att du inte kan förändra andra!

Släpp sådant du inte kan förändra! Prova andningsövningar, rör på dig, ät sunt, håll dig borta från alkohol, droger och sådant som kan skada dig.

Kika in på Ellipse-programmet, 12stepsplan.com. som du hittar under fliken Förebygga. Sök här på hemsidan, stanna upp vid och testa sådant som du blir nyfiken på. Du kommer att må bättre. Ge dig själv en chans! Blir det för jobbigt, hör av dig!

"Det finns hjälp att få. Du har kommit helt rätt"

med de orden hälsar Ullakarin Nyberg, specialist i psykiatri, med.dr och suicidforskare sina patienter. Under 2022 är hon också Radiodoktor och psykiater på Radio P1, Hon är en av vårt lands mest kända i att förebygga för tidig död, att någon tar sitt liv, Jag önskar att alla som är klienter, patienter och brukare, personer som söker vård, hjälp och insatser av något slag skulle bemötas så! Men så ser inte verkligheten alltid ut.