Dela den här sidan

Må bra 

För att må bra behövs rutiner, redskap och strategier! Se på dig själv med mycket kärlek. Grunden till framgång är att du talar om och till dig själv som om du redan är på väg mot målet. "Jag älskar mig själv och bygger nu mitt nya liv."

Måbratips

Här har jag samlat saker som hjälpt mig att må bra. Det viktigaste är själva förhållningen du har till dig själv, att du har tålamod med dig. Dina reaktioner och känslor svarar upp mot det som hänt. Själv såg jag ingen möjlighet att förstå hur jag skulle kunna gå vidare och hitta meningen med livet igen. Men med logikens hjälp går det att ta till sig målet att "känna sig vanlig" igen. Här finner du enkla måbratips som är tillåtande och det är där du behöver börja. 

Var snäll mot dig själv!

Gör minsta möjliga, förenkla tillvaron och tillåt dig vara lat. Du kommer att få tillbaks aktivitet och kreativitet. Så snart du börjar röra på din kropp kommer du att känna dig lite bättre. Ta korta promenader och när du förmår går du lite längre sträckor. Betrakta vädret, hälsa på solen och se detaljer i naturen. Finns det någon fågel som hälsar på dig? Gå gärna ute i skogen. Andas in med magen så du syresätter dina lungor! Låt solen skina på dig!

Vad har tidigare i livet fått dig att må bra och njuta?

Vila, om du njuter mer av det så kryp ner i sängen! Drick en kopp varmt te eller något du tycker är riktigt gott och tillåt dig att bara sitta och göra ingenting. Ta ett bad, ät något gott, ta en frukt, gör något du brukade tycka om att göra.

Andas ända från magen

Andas in med djupa andetag så att hela kroppen syresätts och kommer i vila. Det kan du göra var du än är, när som helst. Lägg handen på magen och när du andas in känner du hur magen blir stor och höjs. När du andas ut sjunker den ihop. Om du istället andas kort, med övre delen av bröstkorgen, går en signal ut i hela kroppen att den befinner sig i en stressad situation, vilket är det du ska undvika. När du kontrollerar din andning släpper ångest och du slutar hyperventilera. Redskapet att andas rätt behöver du påminna dig själv om!

Vila i tystnaden

Din kropp orkar mycket, men sinnet behöver vila. Tankarna behöver samlas och stillas för att ge dig behövlig vila från tanketjattret som hela tiden återkommer helt ostrukturerat. I den pausen mellan tankarna som uppkommer när du vilkar på djupet  kan hjärnan sortera alla intryck och du kan ge dig återhämtning.

Sätt dig bekvämt med rak rygg och slut ögonen. Ta några djupa andetag och känn hur du kommer till ro. Vi vill att tanken samlar sig. Det gör du genom att tänka på en bild av något som skapar ro i dig. Det kan vara en solnedgång… eller en snöflinga. Varje gång andra tankar kommer tillbaka tar du upp din bild och börjar känna tystnad. Stanna i den vilan så länge det känns bra. Börja med några minuter. Med tiden kan du meditatera 15-20 minuter.

Gör enkla stärkande rörelser

Du kan hitta många olika sätt att stärka den fysiska kroppen på enkelt sätt och samtidigt göra den smidig. Detta är ett mycket enkelt sätt som inte kostar dig pengar, inga långa resor. Du gör själv rörelserna ute eller inne, var du än befinner dig..

Du kan testa De 5 Tibetanerna som är 5 mycket enkla rörelser att utföra, som du i din egen takt kan öka i antal. Börja med 3 rörelser av varje, en gång om dagen. Man kan öka med några rörelser för varje gång, tills du gör 21 rörelser av varje övning. Gör ökningarna i din egen takt!

På den här länken får du tips om hur du andas i var och en av de Fem Yogaställningarna i de Fem Tibetanerna. Bilderna visar tydligt hur du håller armar och händer, tår och hela kroppen!

http://www.areskog.se/de-fem-tibetanerna/FINN DIN EGEN UTVECKLINGSVÄG 


Samtidigt är det så att alla inte behöver Yoga eller ska Meditera. Finn den väg som är din, som är en utvecklingsväg som hjälper dig ut ur smärta och ångest, steg för steg in i glädje och lycka. Du behöver vara absolut Sann mot dig själv, vilja tjäna dina medmänniskor, inte tjäna på dem, för att kunna gå in i dig själv och finna din sanna inre utveckling.


Det kan vara familj och / eller vänner


Du kan behöva bollplank och räddning, Ibland ser andra bättre än man själv vet vad det är jag själv behöver. Så länge ångesten och depressionen löser upp sig och du blir mer och mer Dig själv, mer levande, mer öppen och mer Kärleksfull mot andra, men framför allt mot dig själv, är du på rätt väg. Känn Tillit, Du är en del av något betydligt större, än bara dig själv. Du är också ett Universum, i varje andning - andetag - är Du Livet. 


Kunskapen om livet - den fliken här under TIPS handlar om Ayer Veda, som betyder just det på Sanskrit, det gamla indiska språket med den mångtusenåriga indiska läkekonsten. Bekanta dig lite här och sedan finns det böcker att läsa, ayer vediska konsultationer, matlagningstips efter vilken konstitution just du har, av de 7 varianter av de tre grundkonstitutionerna Vata, Pita och Kapha som vi människor består av i olika stora delar.


Under fliken Du är en annan jag, lär du dig lite om Mayaindianernas kalender enligt José Arguilles fantastiska 20 symboler och 13 toner, som i alla varianter utgör Mångudinnan Ixchels väv av 260 enheter, som är den evighetskalender som bär livet. Vi utgör en regnbågsnation. Om alla är i harmoni med sig själv, blir det harmoni och fred på jorden, eftersom Alla är födda en viss dag, med en speciell symbol och ton. Genom att lära dig om dig själv, din dag och ton, men genom att också leva i harmoni under alla andra dagar, alla andra människors dagar, lär du också känna de andra dagarnas toner och symboler. Räkna ut vilka de är som står dig nära, beroende på vilken symbol och ton de är. Du får en annan och djupare förståelse för varför vissa saker går lättare att göra en viss dag eller tillsamman med en person med samma symbol. Dagarna kan kännas olika och du kan ha lättare eller svårare för vissa dagar, eller vissa människor, beroende på vilka symboler och toner de är i förhållande till den Maya-KIN du är. 


2015 gav jag ut boken Såphalka och Lingontuvor som du kan läsa om i nästa flik här under Tips. Vill du beställa boken går det bra att maila stensmarkmaiellen@gmail.com och uppge namn, adress och gärna mailadress, så skickar jag boken.

 

Sedan kom jag till en punkt där jag inte längre förblev tyst om den insikt jag har. Det har kommit till mig flera gånger under vintern 2023-2024 att skriva hur jag ser på mitt liv, om dess djupare mening, om varför och hur Kunskapens Bok kom till mig. Boken jag skrivit kanske hjälper fler att förstå varför det är så angeläget att vi läser Kunskapens Bok. Därför har jag skrivit en bok om det. Den ligger här under Tips, under fliken Livets Skönaste Insikt (2024). Jag har forskat i min egen erfarenhet och vill förmedla den, tillsammans med den sprituella förklaringen som Kunskapens Bok ger, om att vi tillsammans behöver utvecklas som bröder och systrar, bortom religioner. Hoppas det medför att fler förstår varför människor över hela jorden uppmanas att studera boken tillsammans, tre personer i ett Råd och att följa läseprogrammet, också vi som bor i Sverige. Känner du att det jag skriver talar till dig är du välkommen att höra av dig så berättar jag mer.


Om och när du läser Livets skönaste insikt: Vill du skicka mig en recension med dina tankar? - om och vad den förmedlade till dig? Om Boken nådde sitt syfte?

Varm kram och tack på förhand! 🥰🙏🌷

Maiellen


"Stundtals gripande och stark inledning som kanske beskriver många av oss i detta jordeliv för att sedan sugas med i ett ökande tempo av händelser i sökandet efter äkta kärlek. Man lotsas genom sorg, meditation och annan terapi på livets väg mot en högre andlighet. Boken inspirerar och påvisar det hopp om utveckling och medvetenhet som finns för varje människa. Boken citerar också tänkvärda strofer från "Min Essens".

Jag får en första förnimmelse om Kunskapens Bok. Man tycks rysa, det blir en ny början och ett andra liv, att helt och hållet möta Kunskapens Bok som en Guide och Vän. Det känns meningsfullt att läsa boken och ta del av budskapet."


"Jag har läst din mycket långa text. Den var fascinerande och kändes stundtals overklig" så skriver en av mina vänner till mig om Livets skönaste insikt.

  

"Nu har jag läst hela din digitala bok om Livets vackraste insikt! Den är helt bedårande på alla sätt och vis. Gripande och sagolik. Magisk och magnifik. Utlämnande, men ändå så otroligt välbalanserad. För mig som känner dig, är det lätt att följa med. För den som inte känner dig så väl, krävs det att han/hon läser med öppna och ödmjuka ögon. Det finns absolut ingenting som kan misstolkas i dina texter - om han/hon inte har bestämt sig för det i förväg. Då spelar det ingen roll, summeringen ligger ändå i läsarens huvud och han/hon får ta ansvar över sina egna tolkningar och konsekvenser av dessa. Var stolt över denna bok - du är fantastisk! Och helt underbart är det också, hur du har integrerat texter ur Kunskapens Bok så väl. Den som söker genuin hjälp från en medmänniska med en helt otrolig erfarenhetsbank samt dessutom svar på Livets alla gåtor - den har verkligen hittat rätt! De som berättade att de läst och därefter ändrat uppfattning om dig - har mött sina egna rädslor och behöver först göra sig av med dem, innan de kan gå vidare i Livet.Tusen tack för att Du är Du och att Du finns här på Jorden med mig! (Tack även för att jag fick vara med på ett hörn i denna bok, hi, hi! )Varm kram.
Du kan hela ditt liv

Louise  L. Hay heter en amerikansk författare, lärare och andlig vägledare som hjälpt tusentals människor att upptäcka och använda hela potentialen av sin egen kreativa kraft för personligt växande och själv-helande. 

"Om vi är villiga att göra det mentala arbetet, kan nästan vad som helst helas" - Louise L Hay

Louise L. Hay har kartlagt sjukdomar och skrivit om vilka nya tankemönster som kan bota dem. I boken Du kan hela ditt liv, Copyright 1987, Svensk utgåva ISBN 978 91 534 3520 4, visar hon hur du med nya tankemönster kan komma till rätta med problem och sjukdomar. 

Skriv till sweden@younity.one, be att få ta del av Louise L Hays onelinekurs som finns översatt till svenska.