Samtal som kan ge svar till fler


Genom att dela autentiska samtal som ägt rum, i ärlighet, uppriktighet och sanning, mellan människor, så visas exempel på olika sätt att bemöta och hantera svårigheter upp, utifrån olika personers synsätt och medvetande. Det kan leda till utveckling att ta del av andra människors sätt att tänka och förhålla sig, till andras kunskap och resonemang. Förhoppningsvis kan samtalen bli till hjälp, som ögonöppnare för någon mer.

Tack att du delar med dig. Genom att dela samtalet når medvetenhet ut och kan stimulera ännu fler.  


2024-06-09

"Jag vill skriva om självmedicinering.
Tyvärr är det många som blir alkoholister och drogmissbrukare på grund av stora gamla inre sår, sorg och smärta. Även från tidigare liv.
Så länge de inte bearbetar detta så sitter det fast som blockeringar I kroppen, framförallt psyket. Och många fysiska sjukdomar har att göra med det med.
Jag har själv varit där.
Jag har som sagt ätit psykofarmaka sen jag var 20 år. Medicinen(giftet) blockerade allt ännu mer.
Så det räckte inte med psykmedicin utan jag hade en lång period I mitt liv när jag drack mycket alkohol. Det var ett sätt att självmedicinera.
För jag stod inte ut med mitt liv.
Jag blev kallad alkoholist och dömd av många.
Människor såg ner på mig. Andra kanske hade roligt åt det. Såna som själv mådde dåligt.
Jag var aldrig alkoholist.
Det människor inte vet tror dom och gissar sig till.
Litar på skvaller.
Idag kan jag dricka lite vin ibland.
Men inte ofta.
Jag ville berätta detta så människor får mer förståelse för de som dricker och tar droger.
Hade alla bearbetat sina sår och trauman så hade de inte gjort detta.
Vi har alla sår inom oss som jag sagt innan.
Men vissa har fler än andra.
Gamla själar har mycket mer att bära.
Jag är en gammal själ. Jag vet det.
Många som dricker och tar droger ser jag som gamla själar. Men de vet inte det själva.
Så sluta döma och se ner på andra.
Det var allt.
Tack för mig💖


 ”Bara den vars huvud har blött vet hur man binder om sitt huvud” citat ur Kunskapens Bok.
Ju högre öppen medvetenhet en människa har, desto större är prövningarna, alltså lidandet och också förståelsen. Det är det vackra i kråksången. ❤️ Det är så fint att du delar din sanning, så att fler förstår att börja älska sig själv, kan tacka och förstår att alla prövningar har en mycket djupare mening av att vilja hjälpa dem fram. Det är sanningen! ❤️"Kan andra människors reaktioner hindra samtalet från att bli utvecklande?


- "Du kanske bjussar på mer av dig själv än vad vissa klarar av...
Inte HELT riskfritt å vilket jag själv är försiktig med."

- "Alltför många är försiktiga med att bjussa på sig själva. Den kollektiva medvetandeutvecklingen skulle gå fortare om fler vågade göra det.
Vad kan du och andra förlora, menar du, när du säger att det inte är RISKFRITT?
Vad förlorar vi på att dela med oss från hjärtat?
Det hjälper andra människor och stärker den som delar. 😊👍 Det blir en gratis biljett till Frihet.


- " Jo, visst är det så... men det kan oxå väcka Ont blod hos vissa å som genast tar chansen att baktala den som går mot strömmen, typ.

- "Ja, mycket på grund av all skit jag gått igenom.


-"Det var därför jag skulle gå igenom det för att få den erfarenhet jag fått så jag kan hjälpa andra. Det finns en mening med allt. Och jag har läkt mig mycket."


- "Andra får syn på sig själva. Ingen lyssnar längre på den som baktalar någon annan. De känner själva att det känns fel.  De blir kanske lite avundsjuka på den som vågar stå upp för sina egna erfarenheter."

 
- "Det kan göra att viss blir arga, negativa, kränkande, eftersom de inte vet hur de ska bemöta sin reaktion. Personligen gör det mig ingenting att vissa människor inte kan lyssna med respekt på mig. De som inte kan förstå hur det hänger ihop lämnar jag att leva efter sin medvetandenivå. Jag ser på dem med kärlek, eftersom de ännu inte kan se det annorlunda. Om ett tag, kanske om ett längre tag, kanske inte förrän i nästa liv, eller i en kommande reinkarnation kan de förstå. De skrämmer inte mig. Inte heller deras åsikter. Fast jag kan förstå hur du menar. För så har jag också känt det någon gång tidigare! 😊"


- "Man kan visa upp sitt sårbara jag inför de som talar illa om en bakom ryggen, genom att lära sig att se det som en prövning, genom att lära sig enkla copingstrategier, för att bli starkare och klara av att stå upp för sig själv.

I och med den egna erfarenheten kan man därför hälpa andra, både medvetet och omedvetet. Ja jag tror också att det finns en mening med allt. Vi kan läka oss själva, om vi vågar släppa rädslorna och kan möta våra egna känslor med kärleksfullhet med sig själv.

Men det är viktigt att inte prata negativt om någon, för det höjer den negativa personen och sänker den som kritiserar någon annan. Därför är det istället bra att istället hjälpa andra människor och sig själv, genom kärleksfullhet tillbaka även mot den som kritiserar! ❤️


Kosmiska strålar översköljer och leder till att allt fler "vaknar upp" ärliga och sanna. Allting går mycket fort nu och det gäller att följa med i medvetandehöjningen!
.
Jag fick höra av min kära väninna att de två "narcissisterna" eller vad de nu är, även hade skrivit i hennes inlägg att jag haft så mycket trauman i mitt liv. Och de varnade henne för mig.
Nu är det så att jag har lärt känna en del Andliga kvinnor genom Facebook. Och vissa har haft mycket mer och värre trauman i sina liv än vad jag haft.
Speciellt två av dom. Och de valde att bryta kontakten med mig. För att de inte mådde så bra själva. Den ena erkände att hon var avundsjuk och att vi konkurrerade här.
Jag förstod henne inte. Jag är inte här för att konkurrera.
Jag vill också säga att mina sår och trauman som jag haft har jag varit öppen med här.


Och jag vet nu att jag gått igenom all skit I mitt liv för att få den erfarenhet och styrka jag fått så jag kan hjälpa andra.
Och jag har läkt mig själv mycket.
Det är genom egen erfarenhet vi kan hjälpa bäst. Inte genom utbildningar, kurser o böcker.
Jag bara vet att det är mitt kall.


Vad de andra två gör nu har jag ingen aning om.
Gjorde en vänförfrågan till en av dom men hon har inte svarat. Så jag antar att hon fortfarande kanske inte mår så bra.
Jag vet inte om det är dessa två som har baktalat mig.

Kanske är det någon jag råkat ta bort som vän bara. Som följde med när jag rensade här.


Till sist vill jag bara säga att ingen kan trycka ner mig längre. Jag har en styrka och stark självkärlek.
Och jag älskar att kunna hjälpa andra med det jag skriver. Det är min uppgift nu.
I framtiden blir det annat.
LOVE AND PEACE💖✌️🌹


- "Att kunna se också sin ovän med kärlek och omtanke är stort. Det leder till fred och kärlek på jorden. Om inte vi som har insikt, medvetenhet, som har kärlek och ljus i vår tanke går i förväg och visar prov på att bestå prövningarna, hur kan vi då medverka till att de onda ser sig själva? 🥰


- "Jag håller med dig. Förutom kärleksfullhet tillbaka till någon som kritiserar. Beror naturligtvis på vad det är. Alla triggas vi ibland tyvärr. Inte lätt att vara tyst om någon säger nåt elakt💖


- "Sant, men andligen vinner du. Det går inte att försvara sig mot hur illa någon betraktar någon annan, det är ingen idé att ens försöka tala någon tilltätta. Antagligen uppstår ilska, fejd, hat och jobbiga känslor att bära, som sänker ens egen frekvens. Det är inte värt det, det är en omväg.


- "Ingen kansliserar den högsta källan: Jag vet allt detta. Tack🙏.


- "Men nu är det så att jag tar ingen skit längre. Det har jag gjort hela livet. Det är slut med det nu. Och jag vet att jag är på rätt väg. Jag är där jag ska vara och gör det jag ska. Och jag är så tacksam för detta🙏💖🥰. Om du väljer att ta skit så är det upp till dig💖. Jag vet också att vi är här för att lära oss stå i vår egen kraft. Och det gör jag nu.


- "Tack att du är den du är idag 💖.


- "Jag tar inte heller någons skit. Jag väljer att inte låta andras skit bekomma mig.


- "Jag ser ingen skit riktas mot mig, eftersom mina ögon ser allt som sker i mitt liv med tacksamhet. Det öppnar djupare förståelse och utvecklar mig!


- "Du och jag vet att de egentligen inte mår bra, att deras lidande är deras lidande och förstår de inte ens hur mycket efter de är, vill i alla fall inte jag vara den som genom ilska och hat lyfter dem.


- "Jag lägger inte någon kraft på att ge tillbaka, eftersom jag inte finns på den medvetandenivån. De sårar mig inte, de visar mig på vilken våglängd de själva ligger.


- "Jag tar ingen skit, men väljer mitt liv i kärlek och lycka! Tack för att jag får förklara och själv ser så mycket längre, vilka underbara konsekvenser ett sådant synsätt ger! ❤️

Om jordisk kärleksrelation, när du själv öppnar dig andligen


- "Jag har haft en kärlekssorg i tre år. Har aldrig tidigare älskat en man så mycket.

Jag har gjort allt för honom. Men han svek mig gång på gång. Ändå älskade jag honom.

Och gör fortfarande.

Jag insåg igår att han alltid kommer att svika mig.

För han är helt oläkt. Och har mycket sorg och smärta att bära. Han svek mig igår igen. Han lovade komma. Men kom inte som vanligt.

Jag vill hjälpa honom om hur han ska läka sina sår och finna sig själv och älska sig själv.

Nu har jag brutit kontakten för alltid. Det är inte lätt.

Men jag klarar det med.

Han var den största sorgen i mitt liv.


Det var för mitt eget bästa. Även fast det var det värsta. Låter konstigt. Men det är så det funkar.

För att bli så ljus som möjligt måste man gå igenom så mycket mörker som möjligt.

Så man finner största möjliga kärlek till sig själv.

Så han har hjälpt mig. Han blev sänd till mig för just detta ❤️.


Nu är jag redo att träffa min sanna kärlek som kommer vara livet ut. Inte bara detta liv utan även framtida liv. För vi är äkta tvillingsjälar.

Och jag kommer känna att det är han. Jag går inte på nåt falskt längre".
Vi är alla olika i vår Herres hage, vi har inte rätt att se ner på någon


Att försöka få osunda människor att tänka om är oftast ingen idé eftersom de inte har självinsikt. Att dela med sig av sig o sitt till människor är bra men att tro att man kan hjälpa alla är ingen idé. Man får vara en ärlig o öppenhjärtlig människa till dem som är mottagliga. Att vara det till destruktiva personer bara dränerar en på energi. Man får därför välja rätt. Att tex försöka få någon att förstå o ändra uppfattning är som att tro att man kommer framåt på en motionscykel.


Ingen är bättre eller sämre. Jag bryr mig inte heller innerst inne. För ingen kan som sagt trycka ner mig längre. Jag säger bara som det är som vanligt. Och det kommer jag fortsätta med. All kärlek till de som inte vet bättre. Och inte älskar sig själva än. Jag har förlåtit. Men sanningen ska fram som alltid💖.

Solen lyser över alla och dräneras inte i sin energi beroende av över vilka den lyser. Alla människor är värdefulla, det är tillsammans som vi uppnår enhet och kan höja hela jordens medvetenhet. Så ser jag det andliga uppdraget. Vem kan döma någon annan, säga att min sanning är bättre än din?


Våra andliga uppdrag beror på vilken essens var och en är, ingen kan säga vad som är rätt för någon annan. Människans fria val landar i olika medvetenhet.


För Gud är inget omöjligt, Gud hör alltid bön och agerar på nära plan där det alltid finns andlig hjälp till den som är i andlig nöd.


Det känns onödigt i den här kontexten att skilja på människor utifrån medvetandenivå. Bättre är då att få oss alla att mogna och utvecklas, för att höja medvetenheten på jorden. Så bara kärlek och syster- och broderskap skulle råda, att vi är öppna för att lära oss av varandra.


Ger man så får man också! Tack, men genom att cykla ökar du konditionen och klarar bättre att cykla längre sträckor också i det reella livet! ❤️