Effektiv sorgläkning efter svåra förluster och stora livsomställningar

Att bli aktivt lyssnad på och få hjälp genom tips, om redskap för att hantera djup sorg, smärta och stress.

Du ökar din förmåga att möta känslor, transformerar och släpper tankar och tankemönster, som gör att du bit för bit kommer att kunna släppa förgörande sorg och smärta.

Processen ger hopp

Målet är att kunna leva i harmoni och livsglädje, trots att du bär en svår förlust, med respekt för den tid sorgeprocessen tar.

Ta hjälp att hantera dina tankar, prata om sådant du inte brukar prata om, frigöra rädslor.

Öka din kunskap om attraktionslagen, om visualisering och affirmation, som är enkla byggstenar till ökad kunskap om livet, om hur vi människor är rustade, för att ta oss ur det tomrum som förluster skapar.

Arbeta med hjälp av din ångest och smärta, lyssna in din intuition, det är vägar som frigör, lager för lager av blockerade känslor och öppnar till högre medvetenhet och insikter om livet.

Krismedvetenhet

Först gäller det att under längre och längre stunder frigöra tanken från kaos, genom att göra sådant som du gillade innan sorgen tog över.

Vila och sömn ger kroppen viktig återhämtning.

Ge dig energi, ät näringsrik mat, regelbundet, drick vatten, för att få kraft att orka ta dig igenom chocken och orka arbetet i en sorgeprocess.

Rör på dig varje dag, promenera, försök ta upp träningen du höll på med.

Mindfulness

Fyll dig så ofta du kan med tankar och känslor av positiva minnen, lukta på blommor, var med när någon bakar eller lagar något som luktar och smakar riktigt gott, om du inte ännu kan göra något gott själv, klappa och gosa med djur, ta i varandra, kramas, iakttag och lyssna, på fågelsång, på musik som gjort dig lycklig och glad. Kanske kan du se på/tänka på något roligt som du tidigare skrattat åt. Humor kan lätta för en liten stund.

Ju mer du fyller på med sådant du tidigare mådde bra av, desto mer vila/chans till återhämtning ger du ditt stressade och chockade energisystem.

Lär dig mer om dig själv och din sorg genom dina känslouttryck; att gråta, att skrika i affekt (i bilen eller där du inte stör andra), skratta, svettas, rodna, utan att hålla tillbaka, låt sorgen tala.

Ta hjälp av utomstående, låt människor hjälpa till med vad de kan och erbjuder sig göra.

Samtala, gärna med någon med egen erfarenhet av att läka efter djup sorg och chock.

Dela den här sidan

Frigör din livskraft